Maria met baby op de arm - Maria Burgers Kraamzorg
Mijn naam is Maria Burgers

Als kind wilde ik zuster in de ontwikkelingslanden worden. 

Kraamzorg van een zelfstandig kraamverzorgende is uniek!

Maria met baby - Maria Burgers Kraamzorg

Plezier en kundigheid

Als kind wilde ik zuster in de ontwikkelingslanden worden. Ik ben daarom naar de Middelbare- en Hogere Beroepsopleiding voor verpleegkundigen gegaan. Alles rondom borstvoeding heb ik altijd het meest boeiend gevonden van alles wat ik gedaan heb en dus ben ik uiteindelijk vanaf 1999 als zelfstandige in de kraamzorg gaan werken. In deze setting heb ik bij uitstek de tijd en gelegenheid om de kersverse moeder en haar kind te begeleiden bij de borstvoeding. Ik zie in verreweg de meeste gevallen dat moeder en kind goed in staat zijn om vanaf het eind van de kraamtijd hier zelfstandig plezier aan te beleven. Verder is het voor mij iedere keer weer een heerlijke uitdaging om een gezin een fijne en ontspannen kraamtijd te bezorgen. Ik doe dit werk dan ook met enorm veel plezier.

Kwaliteitsregister en klachtenregeling

baby op schapenvacht - Maria Burgers Kraamzorg

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Kenniscentrum Kraamzorg (KcKz). Dit kwaliteitsregister stelt strenge eisen op het gebied van bijscholing en vakbekwaamheid. Vanaf 01-01-2016 is de Wkkgz van kracht, deze wet verplicht dat iedere zorgaanbieder een onafhankelijke Klachtenfunctionaris heeft voor de informele afhandeling van cliënt-klachten. Als zelfstandige in de zorg ben ik aangesloten bij de klachtenregeling van SoloPartners. Deze klachtenregeling voorziet in een Klachtenfunctionaris en een Klachtencommissie.

Planning

baby kijkt naar je - Maria Burgers Kraamzorg

Plannen is een flexibel begrip in mijn werk. Ik neem één kraamzorg aan per twee weken. Daarmee is de kans op overlap met een volgende zorg beperkt gebleken. Mochten er toch zorgen deels overlappen, dan werk ik wat meer in die week.

Ik werk als zelfstandig kraamverzorgende, maar heb ook een goede samenwerking met enkele andere zelfstandig kraamverzorgenden in de regio.